Werkstress en bewegen

Eén op de zeven Nederlanders heeft geen plezier in het werk door werkstress en een derde van al het ziekteverzuim is het gevolg van werkstress. Onder jongeren tussen 25 en 35 jaar heeft 17% last van burn-out verschijnselen. Met een actieve aanpak met sport, bewegen en ontspannen help ik mensen om het plezier in hun werk te vergroten door het gevoel van werkstress te verminderen. Door flink te sporten raak je je stressgevoelens kwijt. Ik ervaar zelf elke keer weer wat een positief effect een training op je heeft. Je gaat weg met stress in je lijf en komt met een goed gevoel weer terug.

Programma “In beweging”
Met het programma “In beweging” breng ik mensen letterlijk en figuurlijk in beweging om daarmee adrenaline kwijt te raken en drempels te verlagen. Door te bewegen, in gesprek te gaan over  werkstress en het hier en nu te ervaren, ontstaat weer contact met het gevoel en zijn mensen niet alleen maar in hun hoofd bezig. Het optimisme keert terug, er ontstaan weer kansen en nieuwe doelen. Het beweegprogramma “Loop je stress weg” is hiervan een mooie invulling.

In mei 2014 is het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) een vierjarige campagne tegen werkstress gestart, want werkstress is een groot maatschappelijk probleem aan het worden en is een flinke kostenpost. Als je plezier hebt in je werk krijg je energie; ervaar je stress in je werk dan raak je juist energie kwijt. Het programma “In beweging” haakt aan bij de campagne van SZW en de ontwikkelde hulpmiddelen daarbij. Medewerkers gaan weer fluitend aan het werk! Organisaties met medewerkers die plezier hebben in hun werk, presteren beter.

Het onderzoek naar werkstress begint met een test op individueel niveau. De resultaten bepalen de vervolgstappen. Werkstress kan voortkomen uit specifieke ontwikkelpunten, waarbij een persoonlijk begeleidingstraject het beste past. Meestal liggen acties voor het hele bedrijf of afdeling meer voor de hand wanneer werkstress voortkomt uit bijvoorbeeld een te hoge werkdruk, lastige relaties of moeilijke werkprocessen.

Er zijn diverse programmavarianten om uw afdeling of organisatie in beweging te krijgen. Zo kunnen wandelintervisies tot verbeteringen leiden, die de werkdruk verlagen, waardoor een positieve flow ontstaat. Sport en spel zijn daarbij belangrijke elementen. Mindfulness kan bijdragen aan herstel en ontspanning. Piekerprogramma’s kunnen helpen om tot rust te komen en de zorgen uit je hoofd te krijgen. Visualisaties en rationeel-emotieve therapie (RET) zijn modellen om negatieve gedachten om te buigen naar positieve. Uw medewerkers ervaren minder werkstress en hebben weer meer energie.

Herkent u de signalen dan maak ik graag een afspraak met u om de mogelijkheden van “In beweging” binnen uw bedrijf met u te bespreken.

Voor meer informatie download hier de volledige beschrijving van het Programma In beweging.